Bülten

Silivri Belediye Başkanı Balcıoğlu: “Duruman bölgesinde yapılacak kentsel dönüşüm hayati bir önem taşıyor”

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Selimpaşa Mahallesi Duruman bölgesindeki kentsel dönüşüm projesine ilişkin vatandaşları bilgilendirdi. Balcıoğlu, “Duruman bölgesinde yapılacak kentsel dönüşüm hayati bir önem taşıyor. Deprem riskinin yanı sıra tsunami, sel baskını, yangın gibi diğer afet senaryoları da bölgemiz için ciddi tehditler oluşturuyor” dedi.

(İSTANBUL) - Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Selimpaşa Mahallesi Duruman bölgesindeki kentsel dönüşüm projesine ilişkin vatandaşları bilgilendirdi. Balcıoğlu, “Duruman bölgesinde yapılacak kentsel dönüşüm hayati bir önem taşıyor. Deprem riskinin yanı sıra tsunami, sel baskını, yangın gibi diğer afet senaryoları da bölgemiz için ciddi tehditler oluşturuyor” dedi.

Başkan Balcıoğlu, Selimpaşa Mahallesi'nin Duruman bölgesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. İRAP çerçevesinde gerçekleşen toplantıda, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında yapılacak dönüşüm sürecine ilişkin detaylar, bölge sakinlerine aktarıldı.

Başkan Balcıoğlu, Olası Marmara depreminde Silivri’nin depremi en derinden hissedecek yerlerden biri olduğunu belirtti. Konu ile ilgili harekete geçilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Balcıoğlu, şöyle konuştu:

"Duruman bölgesinde yapılacak kentsel dönüşüm işte tam da bu yüzden hayati bir önem taşıyor. Hekimdere bölgesi, İl Afet Risk Azaltma Planı kapsamında öneri riskli alan olarak belirlendi. Selimpaşa mahallemiz ise olası afetlerde ağır hasar alma ihtimali yüksek binaların bulunduğu pilot bölge olarak gösterildi. Deprem riskinin yanı sıra tsunami, sel baskını, yangın gibi diğer afet senaryoları da bölgemiz için ciddi tehditler oluşturuyor."

Başkan Balcıoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan planın gereklerini yerine getirmekle sorumlu olduklarını sözlerine ekledi. Teknik ekip ile bölgenin durumunu detaylı incelediklerini aktaran Başkan Balcıoğlu, "Mevcut durumda 127 binada 960 bağımsız birim var. Toplam bina alanı 86 bin 380 metrekare. Ancak mevcut imar planına göre yapılabilecek yeni inşaat alanı sadece 48 bin 950 metrekare. Yani bu durumda bina bazlı bir dönüşüm mümkün değil. İşte bu nedenle, alan bazlı dönüşüm projeleriyle bölgeyi yeniden inşa etmek zorundayız” diye konuştu.

Yapılacak çalışmanın aşamalarını da açıklayan Balcıoğlu, mevcut durumun analizi, saha tespitleri, imar planı önerileri, kentsel tasarım projeleri ve fizibilite çalışmaları, alan bazlı dönüşüm senaryolarının hazırlanması olduğunu belirtti. Projeye dahil edilecek yeşil alanlar ve yolların da değerlendirileceğini belirten Başkan Balcıoğlu, bu süreçte hem estetik açıdan güzel hem de maliyet açısından yük olmayan bir model oluşturacaklarını vurguladı.