MHP Çankırı Milletvekili Pelin Yılık, TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinde, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak asgari refah seviyesinin bir endeks üzerinden hesaplanması ve belirlenecek asgari refah düzeyinin altında gelir elde eden ailelere doğrudan gelir desteği verilerek her ailenin beslenme, barınma, giyinme, ulaşım gibi temel ihtiyaçlarını karşılayacak düzenli bir gelire sahip olmasını hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesi üzerine söz alan MHP Çankırı Milletvekili Pelin Yılık, aile kurumunun önemine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Türk toplumunun temel taşı olan aile sosyal ve ekonomik gelişmelerin neden olduğu olumsuz durumlara karşı korunmalıdır. Kentleşme, modernleşme ve küreselleşme süreçlerinin neden olduğu yapısal sorunlarla karşı karşıya kalan aile kurumu güçlendirilmeli, aile ve sosyal fonksiyonları zayıflatıcı unsurlar ortadan kaldırılmalıdır. Bu anlamda ülkemizde evlilik çağına gelmiş gençlerimizi bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen Evlilik Öncesi Eğitim Programı'nı değerli bulmaktayız. Aile içi iletişimin kuvvetlendirilmesi, aile içi şiddetle kararlı mücadele, ailelere psikososyal destek verilmesi suretiyle süreçlerin desteklenmesini önemli buluyoruz. Şiddetin ruhsal ve psikolojik yönü analiz edilmeli ve yasal güvenceye kavuşturulmalıdır. MHP olarak aile kurumunun güçlenmesinin huzurlu Türkiye'nin teminatı olacağına inanıyor, kadın ve erkeğe eşit fırsatların sunulduğu, kadına saygının ön planda olduğu bir yaklaşımı öngörüyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak asgari refah seviyesinin bir endeks üzerinden hesaplanması ve belirlenecek asgari refah düzeyinin altında gelir elde eden ailelere doğrudan gelir desteği verilerek her ailenin beslenme, barınma, giyinme, ulaşım gibi temel ihtiyaçlarını karşılayacak düzenli bir gelire sahip olmasını hedefliyoruz. 'Aile' tanımının güncellenerek Anayasa'nın 41'inci maddesinde evlilik birliğinin kadın ve erkekle kurulabileceği ibaresinin yanında aynı maddeye devletin her türlü istismara ve şiddete karşı çocukların yanında kadınlara, yaşlılara dönük koruyucu tedbirleri de alacağı yönünde ekleme yapılmasını öngörüyoruz."

"Kadına karşı işlenen kasten yaralama suçu tutuklama nedeni var sayılan katalog suçlar arasına alınmıştır"

Yılık, kadına yönelik şiddete ilişkin olarak, şunları kaydetti:

Dr. Sarıkaya: ’Bu yıl ambulanslarımız dünyanın etrafında 32 kez tur atmaya eş değer yol kat etti’ Dr. Sarıkaya: ’Bu yıl ambulanslarımız dünyanın etrafında 32 kez tur atmaya eş değer yol kat etti’

"Kadına yönelik şiddet en önemli toplumsal huzursuzluk sebeplerinden biridir. Önemli insan hakları ihlallerinden biri olması yönüyle kadına yönelik şiddetle mücadelenin 'sıfır tolerans' ilkesiyle bütün kamu ve kuruluşlarıyla, sosyal taraflarla iş birliği içinde sürdürülmesi önem arz etmektedir. Kadına karşı şiddetle daha etkin mücadele edilebilmesi ve caydırıcılığın sağlanabilmesi amacıyla kadına karşı işlenen kasten öldürme, kasten yaralama, tehdit, işkence, eziyet suçlarında cezalar artırılmış; kadına karşı işlenen kasten yaralama suçu tutuklama nedeni varsayılan katalog suçlar arasına alınmıştır. Israrla takip fiilleri müstakil suç olarak düzenlenmiştir. Kadına yönelik şiddetle mücadelede kadınların şiddete maruz kalmasına yol açan kültürel, sosyal, psikolojik ve ekonomik nedenlerin ortadan kaldırılması için bilinçlendirici programların, etkin mekanizmaların ilgili kurumlar ve sosyal taraflarla iş birliği içinde kararlılıkla sürdürülmesi önem arz etmektedir. Ailenin korunması ve şiddetin önüne geçilmesi konusunda kapsamlı bir ruh sağlığı yasasına ihtiyaç duyulduğu tartışılmazdır. Parti olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğumuz ruh sağlığı kanun teklifinin de bu anlamda yasalaşmasının önemli bir katkı sağlayacağını değerlendiriyoruz."

Kaynak: anka